Wim De Weerdt

* kruiswoordpuzzelmaker
* vertaler Engels-Spaans-Nieuwgrieks
* fotograaf, vooral macrofotografie
* rock-dj (geen reggae!)
* districtsraadslid op het eiland Ikaria
* geboren op 23 januari 1975 in Mortsel, België
* adres: Fytema, 83302 Ikaria (GR) sinds 2008.
* telefoon: +30 6944 97 94 13
* e-mail: wdeweerdt@gmail.com

Opleiding en beroepservaring:
Lager en Middelbaar Onderwijs: Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege, Edegem (A.S.O. Latijn-Grieks Type II), een gerespecteerd college met in die tijd alleen jongens en een flinke dosis katholieke hypocrisie. Diploma Secundair Onderwijs behaald in juni 1993.

Hogere opleiding: Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken, Schildersstraat 41, 2000 Antwerpen. Diploma Licentiaat Vertaler Nederlands (Engels-Spaans en derde taal Nieuwgrieks) behaald in juni 1997. Ik deed het absolute minimum om te slagen, wat elk jaar ook wonderwel lukte. Al dat gefeest vertaalde zich wel in vrienden voor het leven.

Thesis: ‘A commented translation of selected chapters from “Surfing on Pop Waves – een kwarteeuw popmuziek” by Gert Keunen, with an introductory survey in Dutch of Dutch and English music magazines.’ Rockmuziek is een passie. Daarom was ik ook jarenlang de vaste vertaler van bio’s voor Rock Werchter.

* najaar 1997-najaar 1998: Massive Showrooms Department in Wommelgem (purchasing)
Een enorm slappe ervaring. Ik heb wel geleerd hoeveel winst er gemaakt wordt op verlichtingsarmaturen. Veel! Snel weg daar.
* najaar 1998-lente 2000: Extraction De Smet in Edegem (secretariaat African Desk)
In deze met exportoscars overladen firma die als Desmet Ballestra nog steeds materiaal bouwt voor de verwerking van plantaardige oliën en vetten, heb ik enorm veel geleerd over overfacturering, smeergeld, commissies, bubbelbadcontracten, de Wereldbank, Delcredere, hoe de businesswereld eruitziet onder dat laagje vernis en hoeveel een DHL-zending kost naar Angola. Deze leerrijke ervaring had ik nodig om te beseffen dat ik nooit nog iets te maken wil hebben met zo’n businessomgeving.
* lente 2000-najaar 2001: Keesing Publishers in Deurne (puzzelredacteur)
Hier is het allemaal begonnen. Onvergetelijke opdrachten kregen we van De Tijd (eindejaarspuzzel) en Penthouse (pornopuzzels!) Ook deed ik hier wat ervaring op als webmaster. Rond 11 september 2001 kreeg ik te horen dat er bespaard moest worden en het jongste personeelslid moest opkrassen, want er werd ingezet op volledige automatisatie. Toen gebeurde het ongelofelijke: alle redactieleden besloten om samen met mij op te stappen (waarvoor eeuwige dank), en zo kwamen we terecht bij…
* najaar 2001-najaar 2003: Patio (Concentra) op Antwerpen-Linkeroever (puzzelredacteur)
De reacties op uitgaven zoals De Slimste Belg waren unaniem lovend, maar helaas waren er meer managers dan redactieleden, zodat dit interessante project gedoemd was te mislukken. Mijn collega’s gingen allemaal iets nieuws doen, maar ik had de microbe te pakken. Zo werd ik dus freelancer.
* najaar 2003-nu: freelance kruiswoordpuzzelmaker/vertaler/fotograaf/dj

Talenkennis
Nederlands: moedertaal
Engels, Frans, Grieks, Spaans: zeer vlot gesproken en geschreven
Duits: schoolse kennis, maar passieve kennis is erg goed.

Computer en multimedia
Zeer goede kennis van Windows 11, (Open) Office en Adobe Creative Cloud (vooral Illustrator en Photoshop), Affinity (Designer, Photo en Publisher) en WordPress. Ik doe mijn eigen puzzelvormgeving en webbeheer. Dat laatste is er waarschijnlijk ook aan te zien.

%d bloggers liken dit: