Uitgelicht

Deurpuzzels op maat

Zomaar een deur in de Lage Landen, versierd met een uniek concept: een exclusieve, op maat gemaakte deurpuzzel, in dit geval een themapuzzel van 49×49 vakjes, als kerstcadeau gemaakt voor mijn naaste familie, afgedrukt op A1-formaat, dubbel symmetrisch voor een mooi decoratief resultaat, met een uniek oplossingswoord en bovenal: gemaakt met liefde voor het vak en niet met een volautomatisch computerprogramma dat eenheidsworst aflevert. Op 732 woorden zijn er ongeveer 50 themawoorden: Favoriete groep/atleet/auteur van x, Zoon/dochter van y, Lievelingsgerecht van z, Huisdier van x, Vervelende buurman van y, Werkgever van z, enz. Doe daar nog wat regionale woorden en zelfs wat dialect bij en je krijgt een volstrekt uniek resultaat.
Uiteraard niet alleen voor (toilet)deuren, maar ook voor op de muur (al dan niet ingekaderd), aan het raam of gewoon op tafel, voor partner, familie, vrienden of collega’s.
Posterformaten A0/A1/A2/A3. Uiteraard is ook een Zweedse puzzel perfect mogelijk.

Gratis afdrukpuzzels #2

Vorige maand liet ik al een bundeltje afdrukbare puzzels op u los, dat gretig gedeeld werd via WeTransfer en mail. Daarna volgde nog een sudokupakketje. En hier is deel 2: zestien bladzijden puzzelplezier.

4 bladvullende Zweedse puzzels
2 cryptogrammen
1 gigantisch speels cryptogram (Leen Groeneveld)
1 vertaalpuzzel Nederlands-Engels
1 cijfercode
1 legpuzzel
1 moeilijk kruiswoordraadsel
1 bladzijde met een moeilijk logigram en andere logische puzzels (François Verhoeven)
1 bladzijde kriskras (nieuw concept!) en rondedans (Louis Kesteloo)
1 bladzijde Mach 2, oneliner (nieuw concepten!) en binero (Leo De Winter)
1 bladzijde cryptofilippine, anagrammogram, plussen en minnen (Paul van Kampen)

Deze puzzels zijn taalneutraal voor Nederland en Vlaanderen, met een dosis corona-actualiteit.

En dit allemaal perfect recto verso afdrukbaar!

Download hier!!!

Puzzelen in tijden van corona

Omdat het coronatijd is en we allemaal binnen moeten/willen blijven, wil ik jullie graag verwennen met wat gratis afdrukbaar puzzelvertier. Zeven kruiswoordpuzzels (waarvan één gloednieuwe met wel erg actuele woorden), zes dubbele Zweedse puzzels en zes bladzijden met sudoku’s. Een volgend pakket met cryptogrammen, vertaalpuzzels, logische puzzels en moeilijke kruiswoordpuzzels volgt een dezer. Klik hier om de eerste set puzzels te downloaden. Veel plezier ermee!

Puzzel 100 x 100

Tijd voor een voorproefje: een testdruk van twee Giganten die ik onlangs heb afgewerkt. Het zijn puzzels van maar liefst 100 op 100 vakjes, gedrukt op A0-formaat. Helaas is er nog werk aan de papierkeuze en de afdrukkwaliteit, maar het geeft toch al een goede impressie.
Perfect voor lange dagen thuis.
Gigant #1 is voor Nederland
Gigant #2 voor Vlamingen en Nederlandstalige Brusselaars
Binnenkort meer nieuws.
Hou het gezond!

Slakkengang

Ik begin deze blog met een foto die mijn vriend Nikos enkele jaren geleden op Facebook postte. Het is een Zweedse puzzel uit Plus Puzzels, het tijdschrift dat ik al sinds 2003 voor Plus Magazine maak. Op een dag kreeg hij bezoek van een slakkenkoppeltje en besloot dit tafereel voor het nageslacht vast te leggen. Ik ben niet echt een blogger, en misschien is deze foto ook illustratief voor de toekomst van deze puzzelblog. De toekomst zal het uitwijzen.