Wie ben ik?

Personalia:

naam: Wim De Weerdt
geboren op 23 januari 1975 in Mortsel, België
adres: Fytema, 83302 Evdilos (Ikaria) – Griekenland
telefoon: +30 6944 97 94 13
e-mail: wdeweerdt@gmail.com

Opleiding:

 • Lager en Middelbaar Onderwijs: Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege, Edegem (A.S.O. Latijn-Grieks Type II). Diploma Secundair Onderwijs behaald in juni 1993.
 • Hogere opleiding: Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken, Schildersstraat 41, 2000 Antwerpen. Diploma Licentiaat Vertaler Nederlands (Engels-Spaans) behaald in juni 1997.

Thesis: ‘A commented translation of selected chapters from “Surfing on Pop Waves – een kwarteeuw popmuziek” by Gert Keunen, with an introductory survey in Dutch of Dutch and English music magazines’

Actieve Loopbaan:

 • November 1997 tot maart 1998: Assistant Purchase Manager op de dienst Aankopen Spanje & Italië bij een fabrikant van en groothandelaar in verlichtingsarmaturen: Massive (Showrooms Department) in Wommelgem, Uilenbaan 200 B.
  Rotsfeer op een deprimerend industrieterrein naast de E313 en een baas die geen kaften op de vensterbank wilde, omdat voorbijrijdende bolides op diezelfde E313 dat zouden zien. Snel weg daar.
 • Maart 1998 – augustus 2000: Office Manager op de commerciële dienst (Dienst Afrika) van Extraction De Smet, een ingenieursfirma gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met plantaardige oliën en vetten (Prins Boudewijnlaan 265, 2650 Edegem, nu in Zaventem).
  Prachtsfeer, maar weinig kans op iets creatiefs binnen deze gereputeerde firma.
 • December 1999 – juli 2001: zelfstandig vertaler in bijberoep.
 • September 2000 – December 2001: puzzelmaker, redacteur en webmaster bij Keesing Publishers NV (Keesinglaan 2-20 – B-2100 Deurne).
  Het begon erg goed, veel geleerd, goede sfeer tot ik als jongste personeelslid ontslagen werd… en mijn collega’s besloten samen met mij deze firma de rug toe te keren! Waarvoor eeuwige dank, Diana, Dave en Harald!
 • Januari 2002 – oktober 2003 (wegens stopzetting activiteiten): puzzelmaker, redacteur bij Patio NV (Katwilgweg 2 – B-2050 Antwerpen), een dochter van Concentra.
  De commentaren op ons werk (o.a. De Slimste Belg) waren unaniem lovend, maar er kwam veel te snel een einde aan dit veelbelovende project. Je moet geen econoom zijn om te beseffen dat een bedrijfje met drie managers, een hoofdredacteur, twee redacteurs en een lay-outer niet rendabel kan zijn. Niet getreurd echter, want zo heb ik wel de grote sprong gewaagd.
 • Oktober 2003 – heden: zelfstandig puzzelmaker.
  En kijk, ik ben er nog steeds!

Talenkennis

Nederlands: moedertaal
Engels, Frans, Spaans en Nieuwgrieks: zeer vlot gesproken en geschreven
Duits: beperkt, maar passieve kennis is erg goed.

Computer en multimedia

Zeer goede kennis van Windows 10, (Open) Office en Adobe Creative Cloud (vooral Illustrator, Photoshop en InDesign).

Mocht ik momenteel op zoek zijn naar vast werk, dan zou ik zeggen dat ik communicatief, creatief, sociaal, stressbestendig en leergierig ben, dat ik met beide voeten op de grond sta en een erg brede interesse en algemene kennis heb.

En mocht een geïnteresseerde werkgever in bovenvermeld geval nog vragen waar ik als mens zo de hele dag mee bezig kan zijn, dan zou ik onomwonden toegeven dat ik verzot ben op muziek die slaat en zalft (als luisteraar en dj), een zomerse plons in de zee op 300 meter van mijn huis en gastronomie. Bewegen doe ik al harkend en spittend in mijn tuin van vierduizend vierkante meter.%d bloggers liken dit: