Testwoord 2

Nog een experimentje. Al toen ik in 2000 mijn eerste professionele puzzel maakte, vond ik bepaalde afspraken binnen de – ongeschreven – Nederlandse puzzelconventie maar niks, maar ik heb me er lange tijd bij neergelegd. Ik laat echter al jaren de ç niet met de c kruisen, omdat dit totaal verschillende letters zijn. (De ç was oorspronkelijk een z achter de c.) Ik vind echter dat dit zou moeten gelden voor alle buitenlandse woorden en namen met vreemde tekens (umlaut, ñ, de Franse accenten e.d.), maar NIET voor woorden met een trema. Daarom deze puzzel. Hier is het uiteraard wat bij de haren getrokken om een punt te maken. Graag opnieuw jullie mening. En opgelet: IJ ≠ Y.

Klik hier voor meer informatie i.v.m. woordkeuze e.a.


Wil je een melding krijgen wanneer er een nieuwe puzzel (of nieuwsbericht) gepubliceerd wordt? Schrijf je dan in via dit formuliertje. De frequentie is één puzzel per dag.


Klik op de categorieën hieronder om per puzzeltype verder te puzzelen. Alle puzzels zijn met liefde gemaakt. Ook de ‘oudjes’ wachten op jou!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: