Cryptoruit 10

Vul de puzzel correct in volgens de omschrijvingen, waarna er verticaal een woord verschijnt. Vanaf nu iets meer gegeven letters, en het verticale woord is ook gewoon een cryptogram geworden.

Een basisregel: in alle onlinepuzzels moet je de ‘IJ’ als ‘Y’ ingegeven.


Wil je een melding krijgen wanneer er een nieuwe puzzel (of nieuwsbericht) gepubliceerd wordt? Schrijf je dan in via dit formuliertje. De frequentie is één puzzel per dag.


Klik op de categorieën hieronder om per puzzeltype verder te puzzelen. Alle puzzels zijn met liefde gemaakt. Ook de ‘oudjes’ wachten op jou!

4 gedachten over “Cryptoruit 10

  1. Waar blijft Wim De Weerdt die cryptogrammen toch halen? Hij is – in de volle betekenis van het woord – een genie! Jammer dat hij zijn puzzelzaad op de Ikarische rotsen stort… Eigenlijk zou hij met scherp crypto’s moeten schieten in The Guardian of The New York Times!

    1. Waar blijf Wim De Weerdt al deze cryptogrammen toch halen? Hij is – in de volle betekenis van het woord – een genie! Wel jammer dat hij zijn puzzelzaad op de Ikarische rotsen stort, want eigenlijk hoort hij met scherp te schieten in dagbladen als The Guardian of The New York Times.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: